KNX i stor global vækst

KNX i stor global vækst

Det globale marked for Smart Home og Light Commercial-markedet står over for en samlet global vækst på 20 procent ifølge en helt ny international undersøgelse fra BSRIA Ltd. KNX er i fortsat vækst på flere markeder. Den samlede værdi af det globale Smart Home-marked forventes at blive 15,8 milliarder USD i 2017. Det amerikanske marked er fortsat det største marked med 29 procent af den samlede markedsværdi. Tallene viser, at den største individuelle sektor er luksusvillaer, der tegner sig for 25 procent af markedsværdien. Anden og tredje største segmenter er kontorer og hoteller, som udgør i alt 23 pct. af markedet. Undersøgelsen fra BSRIA peger frem mod et globalt Smart Home-marked i 2021 på 29,8 mia. USD. Med hensyn til kommunikationsprotokoller er det nordamerikanske marked stadig domineret af proprietære protokoller, mens KNX vinder stadig større udbredelse i Europa og Kina. I Tyskland er markedet domineret af KNX med en andel på 56 procent, mens KNX har en andel på 27 procent af Home Smart-markedet i Storbritannien. Den største vækst for Smart Home-løsninger forventes netop i Storbritannien med 29 procent det kommende år. På samme måde er KNX fortsat den mest populære af de ikke-proprietære protokoller i Frankrig med 32 procent af markedet. EDF – en førende leverandør i Frankrig – har nu besluttet at tilbyde muligheden for at transportere måledata via en KNX-grænseflade i sine Linky-smart metre. Som konsekvens må anvendelsen af KNX forventes at stige yderligere i Frankrig. Proprietære protokoller har 15 pct. af markedet i Holland, mens KNX har en markedsandel på 34 procent og dermed ligner en standard for Smart Home-systemer og bygningsautomation i Holland. Kablede systemer dominerer markedet i Kina. Af det samlede Smart Home-marked er næsten 38 procent proprietære protokoller, mens 42 pct. er KNX-systemer. »Vi er naturligvis meget glade for, at KNX har så stor udbredelse og stadig tager nye markedsandele globalt. Vi kan også i Danmark se en markant øget interesse for og brug af KNX-løsninger, og der kommer løbende nye produkter og leverandører på markedet. Det ser vi som et tegn på at den positive udvikling for KNX vil fortsætte lang tid endnu,« siger Martin Mortensen, KNX National Group Denmark. Kontaktoplysninger til Martin Mortensen: Mobil [+45] 4038 5809, e-mail: martin.mortensen@dk.abb.com

Downloads: