KNX IP Secure sætter nye internationale standarder

KNX IP Secure sætter nye internationale standarder

KNX IP Secure sætter nye internationale standarder

Verdens førende standard inden for smart home og bygningsautomation, KNX, har nået en ny milepæl. KNX IP Secure er blevet anerkendt som international sikkerhedsstandard – EN ISO 22510.

KNX IP Secure er verdens første leverandør- og applikationsuafhængige sikkerhedsløsning for intelligente bygninger. Teknologien er nu blevet anerkendt som international standard – EN ISO 22510.

Den nye ISO-standard blev publiceret i slutningen af november sidste år og er designet til at kryptere al datakommunikation mellem KNXnet og IP. Databeskyttelse er på alles læber i disse år, og vi kommer ikke udenom, at der er risici forbundet med installation af smart home- og bygningsautomationssystemer, der er udsat for cybertrusler. Resultatet er konstant stigende sikkerhedskrav. Den seneste ISO-standardisering statuerer KNX’s rolle som international markedsleder inden for smart home og bygningsautomation.

KNX Secure blev allerede lanceret i 2015. Teknologien er bygget på internationale sikkerhedsalgoritmer, ISO 18033-3, og anvender anerkendt kryptering, AES 128 CCM. KNX Secure består i grove træk af to mekanismer: KNX IP Secure og KNX Data Secure. KNX IP Secure beskytter datakommunikationen mellem IP og KNX-installationerne ved at udvide IP-protokollen, således alle data er fuldstændigt krypteret. Samtidig beskytter KNX Data Secure brugerdata, der udveksles mellem de forskellige terminaler, mod uautoriseret adgang og manipulation ved hjælp af kryptering og autentifikation. De to mekanismer kan kombineres for maksimal sikkerhed.

Sikkerhed har altid haft høj prioritet hos KNX, der i mere end et årti har været front runner inden for global og regional standardisering for bygningsautomation. Det er altafgørende, at løsningerne anses som troværdige og sikre af leverandører, installatører og brugere.

»Som resultat af den igangværende udvikling inden for intelligente netværk og infrastrukturer – herunder populære området såsom sektorkobling, intelligente gitter med mere – er der et konstant voksende antal anvendelsesmuligheder for KNX-projekter, der er afhængige af meget følsomme data, og som derfor kræver særligt høje sikkerhedsniveauer. Det er her KNX Secure kommer ind i billedet. Vi udvider vores allerede meget sikre standard med yderligere sikkerhedsmekanismer, der imødekommer de højeste it-sikkerhedsstandarder,« fortæller Franz Kammel, President hos KNX Association.