Effektiv og intelligent

Mand som melder sig ind- KNX Danmark

Bygninger, der er energieffektivt planlagt og drevet, er ikke længere unikke. Selv beskrivelsen ”en intelligent bygning” begynder at miste sin eksotiske klang. Begge tendenser er i øjeblikket ved at revolutionere den stadig mere ambitiøse arkitektur og dermed udstikke kursen i den verdensomspændende kamp mod klimaforandringerne.

Under opførelsen af en bygning såvel som til driften af den anvendes der store mængder energi, og derfor er målrettet brug på dette område særdeles nødvendigt og effektivt. Det betyder ikke nødvendigvis, at det endelige mål skal være et ”nulenergihus” – alene et intelligent netværk mellem alle enheder i et komplet decentraliseret system medfører store besparelser.

 

Ubegrænsede muligheder

Netværket med alle elektriske funktioner samlet i et enkelt installationsbussystem giver mulighed for optimal koordineret styring. Driften af eksempelvis opvarmning, aircondition, lys og persienner kan tilpasses de ydre klimaforhold og styres fra en fælles brugerflade. Energiforbruget holdes dermed på et minimum.

Da alt elektrisk drevet udstyr og installationer fleksibelt kan kombineres med hinanden og styres af sensorer forskellige steder i bygningen, betjeningspaneler eller via offentlige netværk (telefon, internet), åbner dette næsten ubegrænsede muligheder inden for design og komfort.

Her bliver der brug for designerens kreativitet for at bringe målet om at skabe udtryksfuld og spændende arkitektur, der både er miljøvenlig og rentabel, tættere på. Én ting står klart: Vi styrer klimaforandringerne!

Energibesparelser med KNX

  • Op til 40 procent med solafskærmning
  • Op til 50 procent med individuel rumstyring
  • Op til 60 procent med belysningskontrol
  • Op til 60 procent med ventilationskontrol

Bæredygtigt design med KNX

Der er nærmest ubegrænsede muligheder for design inden for belysning, højere energieffektivitet og reducerede livscyklusomkostninger på baggrund af den verdensomspændende KNX-standard til styring af hjemmet og bygningen.

Uanset om det er i Terminal 5 i Heathrow lufthavn (se case) eller et ambitiøst hus ved Zürichsøen, gør en ensartet standard for styring af forskellige enheder i en bygning implementeringen af innovative og komplekse arkitektoniske ideer meget enklere. Fejlfri og tværfunktionel netværksdrift samt økonomisk optimeret anvendelse af energi er vigtige kriterier for disse bygningers omkostningseffektivitet.