KNX – en del af den bæredygtige udvikling

I KNX National Group Denmark har vi taget tre af FN’s 17 Verdensmål til os og det er der flere gode grunde til. Først og fremmest handler det om, at vi med en teknologi som KNX til rådighed på mange måder føler os forpligtiget til at bidrage på den globale agenda.

Med vedtagelsen af FN’s 17 Verdensmål i 2014 og Parisaftalen året efter har verden opstillet en stribe voldsomt ambitiøse mål, som alle dele af det globale samfund skal bidrage til, hvis vi skal kunne opfylde dem i tide.

Det gælder stater, nationer, virksomheder og privatpersoner, og det gælder internationale organisationer, eksempelvis som KNX. I den nationale gruppe i Danmark har vi derfor taget tre af målene til os, som er de tre mål, der ligger tættest på den indsats, vi selv står for i gruppen, og på det arbejde som vores mange medlemsvirksomheder udfører i det daglige.

»Som brancheforening har vi en bred kontaktflade i den danske el-industri, og derfor vil jeg sige, at vi faktisk føler en vis forpligtigelse til at bidrage til en mere bæredygtig global udvikling inden for vores felt,« siger David Toftlund, der er formand i KNX National Group Denmark.

KNX-standarden rummer således nogle unikke og nærmest uendelige muligheder for at sænke energiforbruget – og dermed CO2-udledningen – fra bygninger og holde det på et minimum ved at styre driften af eksempelvis opvarmning, aircondition, lys og persienner fra en fælles brugerflade.

Dermed kan disse systemer tilpasses de ydre klimaforhold, og på den måde kan vi undgå spild af energi til eksempelvis køling ved at sørge for ordentlig afskærmning. Og med tanke på, at omkring 40 procent af klodens CO2-udslip kommer fra opførsel og drift af bygninger, så er det helt nødvendigt at optimere.

KNX National Group Denmark er – som de fleste nok ved – en del af den internationale KNX Association, der dels tæller nationale netværk i over 40 andre lande, og derudover partnerskabsaftaler med mere end 75.000 partnere i mere end 164 nationer på verdensplan.

Dermed har vi adgang til et fantastisk community af organisationer, virksomheder og andre kolleger, der giver os mulighed for at udbrede vores viden og tilgang på en global skala. Verdensmålene er blevet en integreret del af vores arbejde i KNX Danmark, og vi vil hellere end gerne inspirere andre til at gå samme vej.