Industriens Hus

Da det nuværende Industriens Hus stod færdigt i 2013, var det med sine cirka 3.500 KNX-komponenter fra ABB den hidtil største bygning med intelligent KNX-styring – og løsningerne imponerer stadig.

Et ikonisk vartegn

Det tog mere end to år at renovere – eller snarere nybygge – Industriens Hus i hjertet af København. I dag fremstår bygningen som et ikonisk vartegn i bybilledet, side om side med Tivoli og med Københavns Rådhus som nærmeste genbo.

40.000 kvm

Der blev da også stillet både store krav og forventninger til byggeriets arkitektur, miljøvenlighed og ikke mindst de tekniske installationer i et 40.000 kvm stort hus med et utal af kontorpladser, et enormt atriumområde og 26 møde- og konferencelokaler med plads til op til 300 personer samt en række fleksible lejemål.

3.500 KNX-komponenter

Der er cirka 3.500 KNX-komponenter fordelt på 500 betjeningspaneler, 2.000 aktuatorer til ventiler – 1.000 til varme og 1.000 til køl – og diverse sensorer og lignende. Alt er visualiseret, og der er SCADA-skærmbilleder med detaljerede informationer om hvert enkelt kontor. Alt kan justeres centralt, så lys, persienner, varme og ventilation reguleres efter lokale behov.