KNX og Verdensmålene
Siden FN introducerede sine 17 Verdensmål i 2015, har målene fundet vej ind i flere og flere industrier og virksomheder. For KNX repræsenterer Verdensmålene en unik mulighed for at sætte en ramme for arbejdet med energibesparelser, ansvarligt byggeri og bæredygtig drift af bygninger.
I KNX National Group Denmark har vi valgt at tage tre af de 17 mål til os. Det er de tre mål, der ligger tættest på den indsats, vi selv står for i gruppen, og på det arbejde som vores mange medlemsvirksomheder udfører i det daglige.
Mål 9: Industri, innovation og infrastruktur
Den industrielle infrastruktur i millioner af bygninger på verdensplan kan og bør opgraderes til mere tidssvarende løsninger, der vil kunne medføre enorme besparelser på energiforbruget. Moderne teknologi skal inddrages i både opførsel og drift af bygninger. KNX er en af nøglerne til begge dele.
Løftet af ældre bygninger ind i en mere intelligent æra med smart styring af belysning, klimafunktioner og ventilation kræver innovation. Her er KNX’s medlemsvirksomheder stærke og klar med både knowhow og viden til at gøre en forskel.
Mål 11: Bæredygtige byer og lokalsamfund
Den moderne, bæredygtige by er smart styret med både centrale og decentrale enheder, der konstant overvåger og optimerer energiforbruget i såvel offentlige ejendomme og kontorer som private boliger. Her er KNX redskabet, der kan samle monitorering, data og styring i en og samme brugerflade.
Den nødvendige udbygning af klodens i forvejen hastigt voksende megabyer er nødt til at ske på en smartere og mere energiansvarlig måde, hvis produktionen af vedvarende energi på nogen måde skal have en chance for at følge med behovet, og det kan KNX være med til at sikre.
Mål 13: Klimaindsats
Ingen led i det danske samfund kan se sig fri for at tage hånd om sit CO2-udslip, hvis målet om en 70 procents reduktion i 2030 skal være realistisk. I den forbindelse er det ikke nok at omstille produktionen til vedvarende energi – vi er også nødt til at sænke vores forbrug markant.
Med KNX som værktøj kan virksomheder, organisationer og myndigheder (og for den sags skyld også privatpersoner) få direkte og intelligent kontrol med energiforbruget i deres bygninger og optimere det med store besparelser på såvel CO2-regnskabet som bundlinjen til følge.