Fra skrot til intelligent slot

Kom med indenfor i et hus, der er bygget fra midten af 1800-tallet og nu er fuldstændig forvandlet til en moderne, intelligent bolig, hvor alle husets elektriske installationer og saunaen styres via mobiltelefonen.

Fugt- og CO2-føleren i en Berker 1930-ramme blev fremstillet i Wexøes montageafdeling.

Fugt- og CO2-føleren i en Berker 1930-ramme blev fremstillet i Wexøes montageafdeling.

Da familien Hansen overtog et stort hus fra midten af 1800-tallet i indre København, fik de det renoveret fra kælder til kvist. Alt blev sat i stand: Tag, vinduer, vægge, kælder, og så blev alle de gamle elinstallationer erstattet af ny og topmoderne teknik.

Familien Hansen havde fra et tidligere hus kendskab til 1930-kontaktserien fra Berker, som de var meget henrykte for, så det skulle de selvfølgelig også have installeret i deres nye hus.

»Vi valgte 1930-serien, fordi den er superflot og passer perfekt til dette hus. Det er en kontakt, som bestemt ikke skal gemmes væk – den er simpelthen tænkt ind som en del af udsmykningen,« siger Alex Hansen.

Der er valgt kontakter fra 1930-serien i et mix af henholdsvis hvidt porcelæn og sort bakelit, alt efter hvor de skulle placeres.


Installation af et komplet KNX-anlæg

Familien Hansens nye hus har fået installeret et komplet KNX-anlæg, der gør deres hjem til et såkaldt intelligent/smart hjem. Direkte fra mobiltelefonen kan de nu styre og indstille lys indenfor og udenfor, varme, rullegardiner, dørlåse, musikanlæg – ja, selv saunaen kan tændes, så den er varm og dejlig, når familien kommer hjem fra en kold tur i skoven en vinterdag.

Varme og lysstyring programmeres via mobiltelefonen.

Varme og lysstyring programmeres via mobiltelefonen.

Med i installationen er en fugt- og CO2-føler, og der er opsat scenarier, så lys og varme automatisk indstilles, når der kommer gæster på besøg, børnene leger ovenpå, eller der er lagt op til en hyggelig tv-aften.

I Berkers sortiment manglede der en temperaturføler, der passede i design til 1930-serien, men det var ingen hindring. Wexøes montageafdeling fik ret hurtigt designet og fabrikeret en super flot erstatning, der passer perfekt til 1930-serien, på deres CNC-maskine.

»Når vi har gæster, er der mange der bemærker kontakterne, og alle synes, de passer perfekt ind i vores hus,« siger Alex Hansen.


KNX-anlægget styres via en bridge

Firmaet KNX Solutions har stået for grundprogrammeringen af KNX-anlægget hos familien Hansen, som styres via en bridge til Apple Home Kit. Via appen kan familien selv finjustere indstillingerne.

»Vi er gået over til at købe alle vores løsninger hos Wexøe på grund af den supersupport, vi får. Pris og kvalitet er i top, og vi har også fået en lagerlægningsaftale omkring de komponenter, vi anvender mest. Det giver os en optimal leveringssikkerhed. Vi er meget tilfredse med samarbejdet,« siger Søren Lundgren fra KNX Solutions.